Kiderült kik a legjobb ápolók

Az idei “Hivatásunk mesterei vagyunk” elnevezésű megmérettetésen a megye minden egészségügyi intézménye képviseltette magát, összesen kilenc csapat indult. A szakmai versenyt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves megyei területi szervezete és a Markhot Ferenc Kórház rendezte.

A verseny kezdetén többek között dr. Harcsa Eleonóra, az egri rendelőintézet igazgatója köszöntötte a versenyzőket, aki elmondta: a megmérettetés nagyon fontos mind a dolgozók, mind a betegek számára, hiszen jól képzett és felkészült ápolókra van szükség.

A versenyt mindig az előző évi nyertes kórházában tartják, s mivel tavaly az egri kardiológia csapat nyert, így most is a megyeszékhelyen rendezték. Az idei volt a nyolcadik, az egri Markhot Ferenc négy, a hatvani Albert Schweitzer kettő, a Parádfürdői Állami, a gyöngyösi Bugát Pál, a Mátrai Állami Gyógyintézet pedig egy-egy csapattal vett részt a küzdelemben. Elméleti és gyakorlati feladatok is várták a versenyzőket.

Idén a gyöngyösi Görcs-oldók csapata lett a harmadik, a parádfürdői PÁK-Forever a második, és ismét az egri Kardioschock a győztes (címlapfotónkon), így ők képviselik Heves megyét az országos szakmai versenyen, Budapesten.