Egerből indultunk! A 85 éves Ambrus Miklós vízilabdázót köszöntötték

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület pénteken, Budapesten köszöntötte Ambrus Miklós vízilabdázót, aki csütörtökön ünnepelte 85. születésnapját.

– Egerből indultunk, ugyanabból az uszodából, amelyben egyébként télen is lehetett vízilabdázni, bár nem volt fedett medence – emlékezett vissza Bodnár András, aki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián üdvözletének átadása után felidézte a közösen megélt versenyeket, köztük egy szófiai főiskolai világbajnokságot és – ahogyan fogalmazott – a legcsodálatosabb emléket, az 1964-es tokiói olimpiát. – Az utolsó két meccsen te védtél, és nem kis szereped volt abban, hogy aranyérmes lett a csapatunk – mondta az ünnepeltnek.

Ambrus Miklós (MTI fotó: Balogh Zoltán)

Nébald György elnök méltatta azt a munkát, amit Ambrus Miklós a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjában végzett. Ambrus egykori klubja, az FTC és Kubatov Gábor elnök nevében Varga Zsolt, az újdonsült bajnok vízilabdacsapat edzője az aranyérmes együttest ábrázoló, bekeretezett fotóval és egy névre szóló, 85-ös számú Ferencváros-mezzel ajándékozta meg az ünnepeltet. A köszöntésen részt vett Kárpáti György is, aki az ötkarikás aranyérmes válogatottban és a többszörös bajnok zöld-fehér klubban is társa volt Ambrus Miklósnak.

– Örülök, hogy ennyien eljöttetek megköszönteni a születésnapomon, és hogy értékelitek, amit egykor tettem. Ami volt, azt tudjátok rólam, ami előttem van, az a Jóisten kezében van – mondta az ünnepelt.

Az MTI híradása szerint az egybegyűltek köszöntötték a zöld-fehér klubhűségéről híres válogatott jégkorongozót, a 80 éves Raffa Györgyöt is, aki részt vett az 1964-es innsbrucki téli olimpián.