Családi sportnap a tartalékosokkal

Családi sportnapra várta a katonaság és a honvédelem iránt érdeklődőket a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Heves Megyei Szervezete és az Egri Honvéd Sportegyesülete szombaton.

A három fős csapatok többféle fegyverrel, kispuskával, légpuskával, pisztollyal, valamint íjjal lőttek, csatacsillagot, kézigránátot dobtak. Megnézhették az airsoft fegyverek bemutatóját, azt hogy hogyan kell a fegyvereket szétszerelni és összerakni. Felmérték a fizikai erőnlétüket is a németországi Unterfranken megyéből ékező partnerszervezet képviselőinek segítségével, amivel elnyerhették a német sportjelvényeket.

Munkácsi Sándor t. ezredes azt mondta: céljuk, hogy megkedveltessék azokkal a katonaságot, akik nem voltak a fegyveres testület tagjai, valamint segítenek a fizikai állapotuk fenntartásában az egykori katonáknak. Ennek felmérésében vettek részt a német tartalékosok is.

Az Unterfrankenből érkező vendégek idén sem érkeztek üres kézzel, évek óta egri látogatásukkor teherautónyi kórházi felszereléssekkel, kerekesszékekkel, ruhaneműkkel érkeznek, így segítve megyénk szociális intézményeit. Idán Abasárra esett a választásuk, ahová pénteken gördült be az adományokkal megrakott kamion.