Egri kórház: tovább javultak a radiológiai diagnosztika feltételei

Közel 50 millió forint nem térítendő támogatásból vásárolhatott meg a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet egy kiemelt fokozatú EPIQ 5G típusú ultrahang készüléket.

A Markhot Ferenc Kórház Radiológiai osztálya a korábbi fejlesztések eredményeként új helyre költözött, a felújított helyen korszerű vizsgáló helyiségeket alakítottak ki. Szükségessé vált a meglévő gépek kiegészítése egy kiemelt fokozatú, különféle és speciális vizsgálatokra is alkalmas UH készülékkel. Ez a gép korszerű, speciális vizsgálatokra is alkalmas, segítségével jelentősen javulnak a radiológiai diagnosztika feltételei.

Az ultrahang készülék jól illeszkedik a kórház radiológiai eszközparkjához és kiegészíti a korábbi fejlesztések eredményeként beszerzett képalkotó eszközök listáját.

Az ultrahang készülék öt vizsgáló fejjel, elastographiás lehetőséggel, DICOM (képarchiváló rendszerbe mentési lehetőség) rendelkezik. A vizsgáló fejek egyike pedig olyan magas frekvencia tartományban tud dolgozni, mellyel lehetőség nyílik speciális ízületi és idegi vizsgálatokra. Ezzel kiválthatóak bizonyos esetekben a sugárterheléssel járó vizsgálatok. A készülék alkalmas panoráma képalkotásra is, mely a radiológus orvos munkáját segíti a pontos diagnózis felállításában.

A nagy értékű modern UH készülék beszerzése az orvostechnika eszközök készültségi szintjét jelentősen megemelte a Markhot
Ferenc Kórházban, az orvosdiagnosztika feltételei javultak az intézményben.