Férfi vízilabda BL – Az Eger az 5-8. helyért folytathatja

Kikapott a nyitónapon, így nem jutott a négy közé az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelynek Genova ad otthont. A hevesi alakulat a csütörtöki negyeddöntős meccsen öt góllal maradt alul a spanyol CNA Barceloneta együttesével szemben.

CNA Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 9–4 (2–1, 3–3, 2–0, 2–0)
az egri góldobók: Vlahopulosz 2, Rasovic, Hosnyánszky 1–1

A magyar bajnoki bronzérmes görög légiósa, Angelosz Vlahopulosz révén hamar vezetéshez jutott, a nyitónegyed közepén viszont már a katalán csapat állt jobban. Mi több, a második negyed elején 3-1 volt a Barceloneta javára, amikor egyik szerb játékosa, Strahinja Rasovic góljával 3–2-re feljött az Eger, majd a duplázó Vlahopulosz 3-3-ra alakította az állást. A nagyszünetig még három találat esett, az utolsót – két másodperccel az ötperces pihenő előtt – Hosnyánszky Norbert lőtte (4–5).

A harmadik játékrészben azonban egyenlítés helyett megint kétgólosra nőtt a spanyol előny, sőt – mivel az Eger többször is hibázott – a negyed végén már 7–4-re vezetett a rivális. Az utolsó nyolc percben próbált közelebb zárkózni a magyar csapat, de kísérletei hiábavalónak bizonyultak, miközben a Barceloneta nyolcadszor, majd kilencedszer is betalált (9–4). Ezzel eldőlt a meccs, a vereség következtében pedig az Eger csak az 5–8. helyért folytathatja, méghozzá a német Spandau 04 ellen, amely az első negyeddöntős párban 6–5-re kikapott a görög Olympiakosztól – írta az MTI.

A szombatig tartó nyolcas döntő másik magyar résztvevője, a Szolnok szintén kikapott a nyitónapon, így nem védheti meg címét.