Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Márk

Sötét
Fény

Búcsúztak a tanévtől az egyházi iskolák diákjai, tanárai

Búcsúztak a tanévtől az egyházi iskolák diákjai, tanárai

Ötven oktatási intézményt tartanak fenn a katolikusok az Egri Főegyházmegye területén. Pedagógusaikkal és diákjaikkal telt meg a bazilika kedd délelőtt. Tanévzáróra érkeztek.

Ez a cikk több, mint 5 éve és 10 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Ötven oktatási intézményt tartanak fenn a katolikusok az Egri Főegyházmegye területén. Pedagógusaikkal és diákjaikkal telt meg a bazilika kedd délelőtt. Tanévzáróra érkeztek.

Mosolyogva kezdte beszédét az egri érsek a szentmisén. Dr. Ternyák Csaba azt mondta: a diákok arcán is mosolyt lát, amely egyrészt a tanév végét jelző örömöt is szimbolizálja, másrészt a hálát a Jóisten felé, hiszen a tanulók is bizonyosan sok jót kaptak tőle az elmúlt hónapokban. Az iskola nyáron zárva tart, de a családdal, a barátokkal és az Istennel való kapcsolatban ne legyen szünet – mondta el többek között szentbeszédében az érsek, aki paptársait arra kérte, kézfeltartással jelezzék, hogy ki az, aki a nyári szünetben is várja a diákokat a templomba. Természetesen minden kéz a magasba emelkedett.

Dr. Ternyák Csaba beszélt arról, hogy büszkeség most az egri bazilikában lenni, hiszen a legjobb tanulókat hozták el a tanévzáróra. – Ti vagytok a Föld sója, ti vagytok a világ világossága, ti vagytok az, akik ízt adnak ennek a világnak. Ti vagytok azok, akik egyházmegyénk büszkeségei vagytok. A legjobb diákjaink – fogalmazott a főpásztor. Elhangzott: a vallásgyakorló, felelősségteljes diákok jó példájukkal a többieket is inspirálhatják, hiszen nem csak a rossznak, a jónak is van vonzása.

Az ünnepségen minden intézményből kitüntetést kapott egy tanuló, vagy egy közösség, képviselve a legjobbakat, aki az elmúlt tanévben magatartásban, tanulmányi eredményben, vagy közösségi szolgálatban kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az egyházmegyei tanévzárón részt vett Schmidt Istvánné, az Egri Pedagógia Oktatási Központ főosztályvezetője, Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója, valamint Zay Ferenc, a Magyar Államkincstár Heves megyei igazgatója is.

Továbbiak Oktatás kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL