Kedden iszaptakarítás, szerdán újra heves esőzés várható

A Városgondozás Egerért iszaptakarítással töltötte a napot, Szilvásváradnál még dolgoznak a viharkárok helyreállításán. Szerdán is országszerte várható heves esőzés: megyénkre figyelmeztetést adtak ki. 

Szilvásváradon elég komoly a helyzet a vasárnapról hétfőre virradó vihar után, erről itt írtunk. A keddi nap pedig a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső után maradt iszap takarításáról is szólt a Városgondozás Egerért munkatársai számára – közölték Facebook oldalukon. Az iszap mellett azért jutott idő az ilyenkor megszokott munkákra is, így többek között füvet nyírtak a Vizimolnár, Olasz, Cifrakapu utcákban, a Sas úti lakótelepen és a többi, folytatták a patakmeder kaszálását, vágták a sövényt az Árpád, Szarvas G., Szvorényi, Arany János utcákban, és előkészítették a virágágyásokat a Szépasszonyvölgyben az ültetéshez.

Iszaptakarítás közben (fotó: Városgondozás Egerért)

Szerdai előrejelzés: zivatar várható!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: éjszaka nyugat, délnyugat felől zivatarrendszer éri el az országot, amely kelet, északkelet felé halad, és éjszaka átvonul felettünk, előtte helyenként lehetnek zivatarok. Heves zivatarokra is számítani kell, amelyeket károkozó, óránként 90-100 kilométeres szélroham, nagyméretű (2-5, kis eséllyel 5 centiméternél nagyobb) jég kísérhet. Emellett felhőszakadás is valószínű, és 50 milliméternyi eső is hullhat. Szerdán napközben is több helyen várható zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos szél kísérhet – tették hozzá.

Megyénkre a meteorológiai szolgálat szerdára másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt, és első fokút a várható heves zivatarok miatt.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 fok között várható, északnyugaton lesz kevésbé meleg.