Megújult Eger honlapja

Mostantól tematikusan csoportosítva elérhető minden információ: intézmények, szolgáltatók, programok. A honlap készítői a helyieknek és a turistáknak is igyekeztek a kedvükben járni, hogy minél könnyebben kezelhető, de minél informatívabb oldalon tájékozódhassanak.

Az eger.hu oldalt és egyedülálló fejlesztéseit az önkormányzat szakemberei és a fejlesztők a városházán mutatták be szerda délelőtt.

Minden egy helyen

Országos viszonylatban is különleges az új eger.hu oldal – mondta el Habis László. Teljes körű tájékoztatást ad az egriek számára a polgármesteri hivatali ügyintézésről, a testületi munkáról, a városi hirdetményekről, valamennyi városi intézménynek és vállalatnak a honlapját egyesíti, és alapvető fontosság, hogy a turisták számára is teljes programlehetőséget kínál – fejtette ki a polgármester. Az öt évvel ezelőtti oldal is rangos díjakat nyert, biztos, hogy az új internetes oldal is fontos tájékoztatás lesz az egrieknek és a látogatóknak egyaránt – tette hozzá.

Az új honlapot Habis László polgármester “élesítette” (Fotó: Nemes Róbert)

Senkinek sincs ilyen

A koncepció az volt, hogy Eger oldala ne hasonlítson egyik másik magyar város honlapjára sem – fejtette ki Antal Anett, a Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. Az eger.hu attól különleges, hogy összegyűjtött mindent ami egy városi honlapra kell, hiszen megtalálható rajta minden városi szolgáltató, minden városi intézmény, sőt még külön a nagyobb fesztiválok is kaptak egy felületet, amik az évben előfordulnak a városban – mondta el a tájékoztatón. Egységes arculat, és csoportosított tartalom: ha mondjuk valaki a programokra kíváncsi, kétoldalt egy-egy vonzó attrakció – például a vár – irányába navigálhat tovább.

Antal Anett (jobbra): országosan egyedülálló honlap készült (Fotó: Nemes Róbert)

Végre a turistáknak is van külön felület

Az új oldal részét képezi a városba látogatóknak szóló visiteger.com. Ez hiánypótló céllal jött létre, hiszen eddig a városnak turisztikai online felülete nem volt – taglalta Hegedűsné Majner Márta. Nagyon sok nemzetközi példát tekintettünk meg azért, hogy a világ minden tájáról a turisztikailag leginkább maghatározó területekről jó példákat tudjunk összeszedni, és az egri oldalon mindezeket hasznosítani, bemutatni – tájékoztatott. Ez ráadásul elérhető a magyar mellett angol, német, lengyel és cseh nyelven is. Az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője ígéretet tett arra, hogy amennyiben újabb országokból is megnő az érdeklődés a város iránt, akkor további nyelvekre is lefordítják a visiteger.com oldalt.

A virtuális séta az egrieknek is szórakozást nyújt (Balról jobbra: Hegedűsné Majner Márta, Habis László, Antal Anett) (Fotó: Nemes Róbert)

Az új eger.hu oldal országosan egyedülálló attrakciója, hogy száz helyszínt lehet bejárni egy virtuális séta keretében. A honlap mindenféle eszközön jól használható, asztali számítógépen és laptopon csakúgy, mint például tableten, vagy mobilon.

(Címlapon: Antal Anett, Hegedűsné Majner Márta és Habis László a honlap bemutatóján)