Kitüntették Urbán Pál erdőmérnököt

Az EGERERDŐ Zrt. erdőgazdálkodási vezérigazgató-helyettesét Bedő Albert Emlékéremmel tüntették ki az Országos Erdészeti Egyesület 149. Vándorgyűlésen, Gyulán.

A mátrai és bükki erdőkért lelkiismeretesen, kitartóan dolgozó szakembernek az Országos Erdészeti Egyesületben betöltött szerepvállalását is elismerték. Urbán Pál az egyesület Erdőművelési Szakosztályának már több évtizede az elnöke. Szervezésében a szakosztályi tagság minden évben változatos szakmai programokon vehet részt, belföldön és külföldön egyaránt. Ezzel nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a gyakorlatban dolgozó erdőművelő kollegák minél több helyszínen, minél változatosabb termőhelyi, és technológiai kihívásokat élhessenek át, ami nagy segítség a fiatal erdőkkel kapcsolatos napi feladatok megoldásában.

Ha valaki, Urbán Pál megérdemelte az elismerést (Fotó: Egererdő)

Nagy szakmai tudásának köszönhetően az erdőtörvény módosításának kidolgozásában is szerepet vállalhatott. Az EGERERDŐ Zrt. képviseletében jelen van szinte az összes szakmai megbeszélésen, tárgyaláson, ahol tapasztalatára, erdész tudására minden esetben támaszkodhatunk. Mindemellett Urbán Pál a szakma fiatalságának segítőkészen iránymutatást ad és lelkesíti őket.