Béremeléseket ígérnek az egészségügyben – Semmelweis napján Nyitrai Zsolt is köszönetet mondott

A kormány azon dolgozik, hogy folytatni tudja az egészségügyben dolgozók béremelését, a kórházakat pedig 700 milliárd forintból fejleszti a következő években – hivatkozott az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közleményére.

A Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójára kiadott közlemény július 1-jét a magyar egészségügy legnagyobb ünnepének nevezi és köszönetet mond a csaknem 170 ezer szakdolgozónak és orvosnak, valamint a gazdasági-műszaki területeken dolgozóknak a betegekért végzett munkájukért.

Közölték, hogy a hamarosan induló népegészségügyi cselekvési program az emberek egészségéről és a népbetegségekkel szembeni védelméről fog szólni, a kórházépületek felújítása és bővítése mellett folytatódnak a betegellátás színvonalát javító fejlesztések, a kórházak pedig új eszközöket és készülékeket kapnak. A kormány a béremelésekkel vonzóbbá kívánja tenni az egészségügyi pályát a fiatalok számára is, tanulmányaikat középiskolai és egyetemi szinten ösztöndíjakkal segíti – tette hozzá a minisztérium.

Semmelweis napján Egerben is köszöntötték az egészségügyi dolgozókat, a térség országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt emellett még Facebook oldalán is megemlékezett a hazai egészségügyben tevékenykedők áldozatos munkájáról.