Elkészült a Király Róbert szobrászművész munkásságát bemutató könyv

Király Róbert egri szobrászművész munkásságát bemutató könyvet adtak át csütörtökön. A 88 éves és mind a mai napig aktívan alkotó Király Róbert nevével fémjelezhető többek között a Hatvani kapu téren található 56-os emlékmű. A kötet elkészítését Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Habis László polgármester is támogatta.

Király Róbert Nívódíjas művész alkotásai nem csak Egerben, hanem többek között Felnémeten, Bogácson, Ostoroson és Kiskörén is hirdetik a szobrász tehetségét. Több, mint 60 éves munkásságának bemutatására Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója vállalkozott, aki a most megjelent kötetben szedte csokorba a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetéssel is elismert művész legismertebb alkotásait. A művekről H. Szilasi Ágota irodalomtörténész írt bemutatókat, míg azokhoz a fotókat Molnár István Géza fotóművész készítette el.

 

A könyv elkészítését Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Habis László polgármester is támogatta. A kötet bemutatóján Király Róbert arról beszélt, hogy mind máig aktívan alkot, jelenleg Áder János köztársasági elnök megbízásából készít egy vízvédelemért díjat. A művész azt mondta: néha évekig is érlelődik benne egy-egy alkotás megformálásának gondolata.

Király Róbert régi barátja Koncz Gábor színművész, aki a könyvbemutató kedvéért érkezett Egerbe és Habis László polgármester, Martonné Adler Ildikó alpolgármester, valamint Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója mellett köszöntötte a művészt.

A könyvbemutatón készült képgalériát itt tekinthetitek meg: