Lépjen kapcsolatba velünk

Megnyílt a Család és KarrierPONT Egerben

Megnyílt a Család és KarrierPONT Egerben

Ez a cikk több, mint 5 éve és 8 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A nők munkaerő-piaci helyzetének javítását, a munka és család összeegyeztethetőségét segíti Egerben a Hadnagy utca 6. szám alatt létrejött, egész Heves megyét lefedő Család és KarrierPONT.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatára, így a „Nők a munka világában Heves Megyében” (EFOP-1.2.9-17-2017-00046) című projekt megvalósítására bruttó 198 360 148 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, így jöhetett létre a Hadnagy utcai tanácsadó iroda, melyet a kamara mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szakemberei működtetnek.
A Kormány nagy hangsúlyt fektet a család társadalmi szerepének megerősítésére, valamint a társadalmi összetartozás erősítésére. Ezek elősegítése érdekében a Széchenyi 2020 program keretében és európai uniós források bevonásával hirdette meg pályázatot.

Az iroda hétfőn, szerdán és pénteken várja állandó nyitva tartással azokat az aktív korú nőket, akik a munka és a család összeegyeztethetőségét szeretnék a személyes életükben megvalósítani. Ingyenes szociális-, jogi-, hr- és pszichológiai tanácsadással, gyermekfelügyelet biztosítása mellett képzési lehetőségekkel, színes programokkal és tréningekkel várják a munkaerőpiacról kiszorult édesanyákat, de egyúttal találkozási pontot biztosítanak munkáltatók és álláskeresők között.
Azonban nem csak a munkaerőpiacon hátrányt szenvedő hölgyeket várják, hanem minden olyan érdeklődőre számítanak, akiknek az álláskeresésben, vagy karrierváltásban segítségre volna szüksége.

A projekt szemléletformáló programsorozat keretében, megyei munkáltatók bevonásával már megalakított egy HR Klubot, valamint egy Női Üzleti Klubot, ami havonta tart foglalkozásokat a munka és a magánélet összehangolásáról.

Ősszel három ingyenes tréning indul az IFKA Nonprofit Kft. szakembereinek szervezésében, mint például a munkaadóknak szóló „Család-barát vállalat leszünk!” tréning, a munkavállalóknak szóló munka és magánélet össze-hangolását segítő „Munka & Család” tréning és a magánszemélyeknek szóló „Visszatérők reintegrációs” tréningje.

A projekt rövid- és hosszú távú hatásaként azt várják, hogy hozzájáruljon a nők foglalkoztatásának növeléséhez, valamint a munkaerőhiány mérsékléséhez.

A 2018. őszén induló tréningek

 

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL