Lépjen kapcsolatba velünk

Szállás.hu: több mint kétszeresére nő a szállodákban a forgalom a hosszú hétvégén

Szállás.hu: több mint kétszeresére nő a szállodákban a forgalom a hosszú hétvégén

Több mint két és félszeres a forgalomnövekedés az augusztus huszadikai hosszú hétvégén a tavalyihoz képest a hazai szálláshelyeken. Eger továbbra is a legnépszerűbb úti célok között.

Ez a cikk több, mint 5 éve és 7 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

Több mint két és félszeres a forgalomnövekedés az augusztus huszadikai hosszú hétvégén a tavalyihoz képest a Szállás.hu adatai szerint a magyarországi szálláshelyeken. Egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva pedig több mint duplájára nő a forgalom.

A szállásfoglaló oldal az MTI-vel közölte: a legnépszerűbb belföldi úti cél Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Szeged és Gyula. A külföldre útnak indulók között Krakkó, Zakopane és Torockó a legkeresettebbek. Foglalásonként átlagosan 46 650 forintot fizetnek a vendégek, a SZÉP-kártyások pedig 39 ezer forintot fizetnek.

A vendégházak és az apartmanok még mindig magasan a legnépszerűbb szállástípusok, a foglalások több mint 46 százaléka szól valamelyikbe. A panziók (16 százalék), a három- (13 százalék) és a négycsillagos (9 százalék) hotelek folytatják a legkedveltebb szálláshelyek sorát.

Eger népszerűsége töretlen

Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere szerint erős lesz a szeptember is a szállodákban az előfoglalások alapján, több mint 100 nappal előre foglalnak a vendégek.

A hazai települések közül az ősz első hónapjában Eger, Budapest és Hajdúszoboszló vonzza a legtöbb kikapcsolódásra vágyót,

de Miskolctapolca, Gyula, Zalakaros, Hévíz, Siófok, Szeged és Egerszalók is a top 10-ben végeztek. A határon túlról Crikvenica, Zakopane és Krakkó a legvonzóbb úti cél. Az átlagos foglalási érték 56 500 forint.

Továbbiak Gazdaság kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL