Képviselői elismerést vehetett át Kurdiné Nagy Klára és Borza József

Augusztus 20-a, az államalapítás, Magyarország születésnapja alkalmából Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselői elismerő okleveleket adott át pénteken. Azoknak a személyeknek nyújtotta át az elismeréseket, akikre méltán lehetünk büszkék, egyedülálló mesterségbeli tudással és komoly szakmai életúttal példaképként állnak Heves megye és az ország előtt – fogalmazott Eger és térsége országgyűlési képviselje. Hozzátette – nélkülük nem lenne Magyarország  és szűkebb hazánk egy fejlődő, feltörekvő térség.

A Líceumban oklevelet vehetett át Kurdiné Nagy Klára a Kurdi Family Pék Kft. vezetője, valamint Borza József 6 danos kyokushin mester.

A méltatásban Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte – idén a Kurdi Pékség már negyedik alkalommal alkotta meg az ország kenyerét, a Várhegyi Derest. A 2000-es évek eleje óta Andornaktályán működő és hetven munkatársnak megélhetést adó pékség már 2011-ben elnyerte az Ország Kenyere címet a Szent István napi kenyérrel, 2014-ben a Várkapitány kenyérrel és 2017-ben a Görböc kenyérrel.

Kurdiné Nagy Klára azt mondta – magukkal szemben magas szakmai, minőségi követelményeket állítanak. Szeretnek jó kenyeret készíteni vevőiknek, épp ezért a pékszakma a „szívük csücske”. A siker titka a jó csapatban rejlik, valamint abban, hogy mindig igyekeznek megújulni, új és egészséges termékeket készíteni. Azt szeretné, ha egészséges nemzedék nőne fel ebben az országban – tette hozzá a díjazott.

Borza József 6 danos kyokushin mester 1978-ban 17 évesen kezdett el karatézni, azóta az európai kyokushin élet meghatározó alakjává vált. 1986-ban alakította meg az egri Borza Dojot, ami már az ország legnagyobb létszámú klubjává vált. Nevéhez fűződik az Európai Karate Szervezet megalakítása is.  Az évek során sajátos stílust alakított ki, melyek egri tanítványain is felfedezhetők.

Munkája elismeréseként négy alkalommal vehette át az „Év sportvezetője” címet Heves megyében, 2008-ban a Magyar Köztársaság ezüst érdemkeresztjét. Eddigi pályafutása alatt több mint harminc fekete öves tanítványt nevelt ki.  Mindezt a sport iránti szeretettel és alázattal, kemény edzésekkel érte el. Munkája elismeréseként vehette át az országgyűlési képviselői oklevelet Nyitrai Zsolttól.