Legyél Te is Eger Város Ösztöndíjasa!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet egri székhelyű középfokú oktatási intézmények nappali tagozatos, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, szociálisan rászoruló, egri tanuló számára „Eger Város Ösztöndíjasa” címmel.
Célja az esélyegyenlőség megteremtése, a tehetséges egri fiatalok tanulmányainak ösztönzése és Egerben való telepedésük elősegítése.

Jelentkezz! Ha Egerben élsz és egy egri középiskola nappali tagozatának 10-13. osztályát taposod, de még nem múltál el 23 éves! Gimnáziumban és szakgimnáziumban hoztad a 4,7, vagy szakközépiskolában a 4-es tanulmányi átlagot – a pályázat kiírását megelőző tanév végén – és a családodban az egy főre eső jövedelem havonta nem haladja meg a minimálbér 70 százalékát, ami most 96.600 Forint.
De jelentkezhetsz akkor is, ha ugyan nem egri székhelyű az iskolád de azért jársz oda, mert olyan képzést Egerben nem találtál!

Nem kaphatsz ösztöndíjat ugyanakkor, ha a támogatni kívánt tanévet ismétled és az előírt képzési időt túllépted, ha nem egri középfokú intézménybe jársz, szakképzési ösztöndíjban részesülsz, érettségi utáni képzésben veszel részt, vagy a pályázat kiírása előtt betöltötted a 23. életéved.
Kizáró ok még, ha a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában veszel részt.

A pályázatot űrlapon kell beadni, mely igényelhető Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Polgármesteri Irodáján (Eger, Dobó tér 2.) Huszthy Boglárka ifjúsági referensnél vagy letölthető a www.eger.hu honlapról!

Az elnyerhető támogatás

A pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj havi tanulmányi támogatásból és egyösszegű támogatásból áll középfokú tanulmányok esetén, összesen: 200.000,- Ft.

A pályázatokat postai úton vagy személyesen lehet beadni az ifjúsági referensnél.

A beérkezés határideje: 2018. szeptember 28. 12:00

További információ és a részletes pályázati kiírás ide kattintva érhető el!

Fotó: pixabay.com