Claudia Cardinaleval kezdődött az Egri Klasszikus Film Maraton

Claudia Cardinale, a Volt egyszer egy Vadnyugat című film világhírű olasz színésznője nyitotta meg az I. Egri Klasszikus Film Maratont. A négy napig tartó rendezvényen számtalan hazai híresség lesz városunk vendége.

A Kepes Intézet előtti színpadon tartott megnyitó ünnepségen részt vett Habis László, Eger polgármestere mellett Ráduly György a Magyar Nemzeti Filmarchívum vezetője is. Mint elmondta, rengeteg olyan magyar vonatkozású film és filmalkotó van, – nem csak a határainkon belül, hanem azokon kívül is – amik és akik bemutatása mindannyiunknak örömteli esemény lehet, s talán hozzájárulhat ez a film maraton, hogy ezek az általános műveltség részévé váljanak.

A rövid megnyitót egy pódiumbeszélgetés követte az Uránia Mozi nagytermében, ahol Gay Krisztina a TV Eger főszerkesztője kérdezte az idén 80 éves színésznőt.

Claudia Cardinale egyébként igazi világpolgár, szicíliai apától és francia anyától született Tuniszban és jelenleg Párizsban él. Így aztán a beszélgetés is három nyelven zajlott, a magyar kérdésekre franciául és angolul is válaszolt a Művésznő. A Tv Eger hamarosan a műsorára tűzi a teljes beszélgetést, de egy kis ízelítőt mi is tudunk mutatni belőle: