Rehabilitációs szakemberek találkoznak a városban

Egerben tartja a 37. vándorgyűlését a Magyar Rehabilitációs Társaság.  A csütörtöktől egészen szombatig zajló konferencián a 420 résztvevő szakmai előadásokat hallgathat és új módszerekkel ismerkedhet meg.

Városunkat már második alkalommal ad otthont a rehabilitációs szakma legnagyobb eseményének,  a Magyar Rehabilitációs Társaság Vándorgyűlésének. A találkozóra az ország minden pontjáról érkeztek orvosok, gyógytornászok, gyógypedagógusok és a szakmában dolgozó rehabilitációs szakemberek. A három nap során reumatológiai, kardiológiai, pulmonológiai és neurológiai rehabilitációs témákban hallgathatnak előadásokat, valamint megismerkedhetnek a legújabb technikákkal, segédeszközökkel és módszerekkel.

Dr. Fazekas Gábor a társaság elnöke azt mondta – Magyarországon évente több mint 100 ezer fekvő – és járóbeteg szorul rehabilitációra, ami egy igazi csapatmunka a betegek, az orvosok és a szakemberek részéről egyaránt. Azt is hozzátette azért esett a választásuk Egerre, mert mindig olyan várost választanak a vándorgyűlés számára, ahol az adott kórházban kiemelkedő szakmai munka folyik. Ilyennek ítélték meg az egri Markhot Ferenc Oktatókórházat és Rendelőintézetet.

Rázsi Botond Eger alpolgármestere szerint Eger megfelelő hely a rehabilitációra minden szempontból, orvosi és rekreációs tekintetben egyaránt.

A társaság vándorgyűlésén a Vas Imre emlékérmet is átadták, amit évente egy fő kaphat meg. Idén Mészáros Gabriella pszichológus vette át az elismerést.