Evezős vb: Jól szerepelt a magyar válogatott Plovdivban

Az idei szezon utolsó nagy nemzetközi versenye, ami egyben a legfontosabb, Bulgáriában került megrendezésre, szeptember 9-16 között. A Világbajnokságon 62 ország képviseltette magát, összesen 950 sportoló állt rajthoz a 8 napos verseny során. A magyar válogatott 7 egységgel érkezett a helyszínre, köztük már majdnem mindenkinek volt alkalma korábbi évek során ezen a híresen gyors pályán versenyezni.

A magyar küldöttség összeállítása a következő:

-Pető Zsolt: PR1 paraevezős egypár
-Bene Dorottya: könnyűsúlyú egypár
-Polivka Dóra és Krémer Eszter: normálsúlyú kettes
-Galambos Péter: könnyűsúlyú egypár
-Pétervári-Molnár Bendegúz: normálsúlyú egypár
-Simon Béla és Juhász Adrián: normálsúlyú kettes
-Csiszár Péter, Fiala Balázs, Tamás Bence és Forrai David: könnyűsúlyú négypár

Férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz a 12. helyen zárt a plovdivi evezős világbajnokságon, miután a vasárnapi B döntőben nem állt rajthoz. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pétervári-Molnár vírusos megbetegedés miatt nem indult el. A férfi egypár olimpia versenyszám, a vb-n 32 egység indult.

A verseny eredményközlő honlapjának beszámolója szerint a paraevezősöknél az egyetlen magyar induló, Pető Zsolt a PR1 egypár versenyszámban – amelyben 19-en indultak – a 16. helyen végzett a vb-n, miután vasárnap a C döntőben a negyedik lett.

A magyar válogatott ezzel befejezte vb-szereplését Plovdivban. Az A döntőbe a hét egység közül egyedüliként a nem olimpiai versenyszámban, a férfi könnyűsúlyú egypárban elindult Galambos Péter jutott be, aki szombaton hatodikként zárt.

Pétervári-Molnár Bendegúz – MTI fotó