A Rosinante felismeri az ismerős arcokat

Sok látogató kereste fel a SVÉT találkozóján a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó & Étterem ideiglenes egri konyháját, hogy megkóstolhassa kitűnő ételeit. Szikora Eszter ügyvezetőt arról kérdeztük, hogyan egészíti ki egymást a gyakorlatban egy szálloda és egy vendéglő.

Eger Hírek – Régebben még hallani lehetett olyan véleményeket, hogy igazán jót enni az éttermekben lehet, mert a szálloda elsődleges funkciója a szállásadás, tehát valaki vagy gasztronómiában „utazik”, vagy hotelt üzemeltet. Miként alakult ez Önöknél, mivel foglalkoztak először?

Szikora Eszter – Ez egy nagyon jó kis házasság volt esetünkben, mert az édesapám mesterszakácsként dolgozott, édesanyám pedig ötcsillagos szállodákban, úgyhogy a papám hozta a gasztronómiát, a mamám pedig azt a tudást, amit a szállodai vendéglátásban szerzett meg  a hosszú évek alatt. Egyszerre ötvözték tehát azt a tapasztalatot, amely a birtokukban volt, így jött létre a Rosinante Szálloda és Étterem egyben. 

Eger Hírek – Szólna néhány szót a vendégkörükről, hiszen vannak, akik pár napot is eltöltenek Szigetmonostoron, de olyanok is, akik kifejezetten az étterem törzsvendégei. Miként oszlik meg a „közönség”?

Szikora Eszter – Nagyon erős az éttermi vendégkörünk, vasárnaponként az a la carte termünk tele van, ám emellett a szállóvendégek, az esküvők, a rendezvények, a tanfolyamok, a vállalati tréningek részvevői is nagy forgalmat jelentenek. Igazán nem is tudom szétválasztani ezt a két területet, mert a éttermünk szerves része a szállodának. De ha összehasonlítanak minket a versenytársainkkal, akkor elsősorban a gasztronómia miatt választanak bennünket.

 Eger Hírek – És mit kaphat a Rosinante egy ilyen találkozótól?

Szikora Eszter – Először is nagy megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a vidéki éttermek legjavával, a SVÉT kiváló csapatában vehetünk részt egy ilyen eseményen, és büszkék vagyunk arra, hogy az ő soraikba tartozunk. Nekem a legnagyobb élményem az, hogy arcról felismerek régi kedves ismerősöket, akikkel a hasonló találkozók során ismerkedtünk meg. Ők azok, akik az egyik rendezvényről kísérnek minket a másikra, és ez nagy örömet jelent számunkra.

 Eger Hírek – Mit hoztak magukkal Egerbe, mit kínálnak a rajongóknak?

Szikora Eszter – Az egyik fogás egy sült császár szarvasgombás karfiolpürével, tökmagolajjal, ami a nyári, most leköszönő étlapunkon szerepel, és az idén itt jelenik meg utolsó alkalommal. A másik egy hirtelen pirított kelkáposzta balzsamecettel és gránátalma magokkal.

Fotók: Nemes Róbert