Mirkóczki Ádám megsértette a magyar választókat – videó

“Mirkóczki Ádám ismét bebizonyította, hogy lenézi a magyar embereket, amikor azt nyilatkozta, hogy van sok százezer ember, aki oda teszi a voksát, akitől akár három forinttal többet kap. Mi ettől és a hasonló kijelentésektől elhatárolódunk és felszólítjuk Mirkóczki Ádámot, hogy kérjen bocsánatot ezért a magyar választóktól” – mondta  Dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP-s képviselője a Kepes Intézet előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, Mirkóczki Ádámot, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szóvivőjét az LMP-s kötődésű Azonnali.hu kérdezte meg nemrégiben egy videóinterjúban, hogy hogyan váltaná le pártja a kormányt. Akkor ezeket mondta:

„Amíg a társadalomnak van egy jelentős része, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy A vagy B véleményt képviseljen mondjuk négyévente, addig nagyon nehéz. Van egy másik társadalmi réteg, ami meg igazából pénzkérdés. Szomorú ezt mondani, de valójában úgy néz ki ez a történet, hogy sok százezer ember, akitől akár három forinttal többet kap, akkor oda teszi a voksát.”

Tehát, magyarra fordítva a Jobbik egri képviselője szerint:

  • a magyar társadalom jelentős része még arra sem veszi a fáradtságot, hogy véleményt formáljon a kérdésben,
  • a magyar társadalom egy másik részének pedig pénzkérdés az egész, ezért sok százezer ember, ha három forinttal többet kap, akkor oda szavaz.
Dr. Gondos István – Fotó: Nemes Róbert

Dr. Gondos István emlékeztetett arra is, hogy nem ez volt az első eset, amikor hasonlóan vélekedett a Jobbik szóvivője a választókról. Még tavaly júniusban mondta azt, hogy a „választók jó részét csak az érdekli, hogy vegyenek sört a Tescóban és megnézzék este a meccset a tévében.”