Örökké ragyog Kovács Kati csillaga Egerben – videó

Átadták az első csillagot az Érsek utcában. Az Egri Csillagok Sétányának első díszkövét Kovács Kati egri kötődésű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő kapta, aki az Eger Sikeréért Egyesület alapító tagja is egyben. Az átadón elhangzott, a következő csillagot decemberben avatják fel.

Kovács Kati köszöntőjében elmondta, a Hollywoodi Walk of Fame-en sétálva még úgy gondolta, neki soha lesz saját csillaga, aztán az álmai mégis beteljesülhettek az Eger Sikeréért Egyesületnek köszönhetően.
A következő években az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tíz darabot raknak majd le, így a híres emberek bronzba öntött nyomataival turisták ezrei fotózkodhatnak majd.

Kovács Katié az első egri csillag – fotó: Nemes Róbert

Így szeretnénk meghálálni – fogalmazott Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnöke, a sétány első csillagának felavatásakor.

Habis László, Eger polgármestere az ünnepi eseményen elmondta, sok-sok élmény, emlék és barátság fűzi őt a művésznőhöz.

Vitán felül áll, hogy ez a friss, különleges elismerés is jár neked

– mondta Kovács Katinak a polgármester.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője kifejtette, rendkívül jó az Eger Sikeréért Egyesület kezdeményezése, s az első csillag egy méltó kezdet.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője az átadó ünnepségen- fotó: Nemes Róbert

Az ünnepségen elhangzott, az ESE az önkormányzattal együttműködve azért hozta létre az Egri Csillagok Sétányát, hogy azok előtt tisztelegjenek, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, és hírnevének erősítéséhez. Az egyesület vezetése és a közgyűlés négy kategóriában, művészet, tudomány, sport és “Egerért” avat majd díszkövet az évek során.

Fotók: Nemes Róbert