Közelebb a gyermekszívhez – ismét kinyitott az erdő kapuja

Több, mint 5000 gyermek szívéhez vitte közelebb az erdőt az Egerben és Mátrafüreden megrendezett erdészeti nyílt napon az EGERERDŐ.

Jövőnk és az erdő jövőjének alapjai a gyermekek, ezért az erdészek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek környezeti nevelésére. Az EGERERDŐ Zrt.  2011-ben indította el az erdészeti nyílt nap rendezvényét szlovák és lengyel társerdőgazdaságok ötletei alapján. Akkor még nem hitték, hogy ez a gyerekeknek szóló program ekkora sikert ér el.

Az iskolások, óvodások élvezték a nyílt napot (Fotó: EGERERDŐ/Vígh Ilona)

– Idén is gyermekzsivajtól volt hangos a szeptember, hiszen több, mint 5000 gyermek szívéhez vittük közelebb az erdőt az Egerben és Mátrafüreden megrendezett erdészeti nyílt napon, csak a mátrai egy napos rendezvényen 3060 fő regisztrált vendégünk volt – mondja dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Megfoghatták a szarvasbika agancsát, megkóstolhatták az erdő ízeit, a bátrabbak traktorokba szállhattak, kisvasúti sínt csavarozhattak, fúrhattak, csiszolhattak. Az élmények és az erdész szakemberek őszinte nyitottsága, vendégszeretete garantálja a rendezvény sikerét immár nyolc év óta. – Bízunk benne, hogy a 2011 óta több mint 35 ezer regisztrált látogatót fogadó program továbbra is sikeres lesz, ezáltal a civil társadalom egésze is jobban megismeri és elismeri az erdész szakmát– emelte ki a vezérigazgató.