Nyugdíjasok fesztiváloztak a Magyarok Vásárán

Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan Nyugdíjas Fesztivált rendeztek vasárnap az Érsekkertben a Magyarok Vásárán. Az eseményen felléptek az egri és környékbeli nyugdíjas művészeti csoportok, valamint a kistermelők, kézművesek árulták a maguk készítette termékeket.

Katona- és bordalokkal nyitotta meg az Egri Vitézek Dalkör a Nyugdíjasok Fesztiválját a Magyarok Vásárán. Az Érsekkertben a szokásos vásári forgatag mellett a szépkorúaké volt a főszerep vasárnap. Nagy Jenő a rendezvény szervezője azt mondta, az időseknek szerettek volna kedvezni, ezért fogtak össze a helyi szervezetekkel, hiszen október elseje az idősek világnapja.

A jó hangulatú rendezvényen felléptek a felsőtárkányi, az ostorosi, az egerbaktai nyugdíjas egyesületek csoportjai és a helyi klubok is.

A Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet fellépőként és szervezőként egyaránt részt vett a fesztiválon. Kósa László szerint jó, hogy van egy olyan rendezvény, ami lehetőséget biztosít a fellépésre az egri és a környékbeli nyugdíjas művészeti csoportoknak.

A népdalkörök és tánccsoportok mellett szerepet kaptak a fesztiválon az ismeretterjesztő előadások is. Fűrész János az Ezüstidő Szabadidős Egyesület elnöke arról beszélt, hogyan éljünk egészségesen legalább 100 évig. Véleménye szerint ez egészséges táplálkozással, testmozgással és lelki egyensúllyal érhető el.

Természetesen, ha vásár, akkor most sem maradhattak el a hazai kistermelők portékái a forgatagból, mint a gyümölcsök, zöldségek, kézműves sajtok, szörpök, lekvárok, szappanok és egyéb kézműves termékek.