Kifütyülték Mirkóczki Ádámot az 1956-os megemlékezésen Egerben

Az önmagát felszalámizó Jobbik Egerben is újabb egyértelmű jelzést kapott a választóktól, hogy eddigi politizálásuk óvatosan fogalmazva sem nyerte el a tetszésüket. A város 1956-os ünnepi megemlékezésén kifütyülték Mirkóczki Ádám parlamenti képviselőt, a párt helyi vezetőjét.

Habis László Eger polgármestere és Rázsi Botond alpolgármester koszorút helyez el az 1956-os emlékműnél október 23-án. Fotó: Nemes Róbert

Egerben sem örvend nagy népszerűségnek a pénzügyi botrányoktól hangos, teljes széthullás állapotában lévő Jobbik. Erre utal, hogy az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékező koszorúzáson kifütyülték Mirkóczki Ádám helyi pártelnököt. Az ünnepségen egyébként a Toroczkai László és Dúró Dóra vezette nemzeti radikális Mi Hazánk Mozgalom színeiben vett részt két volt jobbikos egri képviselő, illetve egy 2014-es jelölt, közülük Tóth István és Bognár Ignác jelenleg is a közgyűlés tagja.

Érdekesség még, hogy a Momentum képviseletében koszorúzott Nagy Tibor Balázs, akit 2014-ben még az LMP indított képviselőjelöltként Eger 4. választókerületében.
Az ifjúsági társszervezetek közül egyedül a Fidesz ifjúsági tagozata, a Fidelitas koszorúzott.

Portálunk igyekszik megszólaltatni Mirkóczki Ádámot az ellene irányuló hangos tiltakozás okairól, amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Mirkóczki Ádám archív – Fotó: Tv Eger

Érdektelenség a Jobbik rendezvényein
A Jobbik ünnepi rendezvényeit egyébként országosan totális érdektelenség jellemzi, hétfőn Baján az origo.hu beszámolója szerint összesen – a szónokkal együtt – nyolcan vettek részt és nem várható nagy tömeg a fővárosban meghirdetett „Ellenállás Napja” elnevezésű megmozdulásukon sem.

Újabb kilépési hullám
Mindez persze nem meglepő, egyenes következménye annak a hónapok óta tartó folyamatnak, amelyben szinte naponta lépnek ki a pártból helyi vezetők, polgármesterek, önkormányzati képviselők, vagy éppen parlamenti frakciótagok. A közelmúltban két alelnök – Volner János és Apáti István – is távozott a Jobbikból, mint ahogy a párt sokáig minta-önkormányzatának, fellegvárának tartott Tiszavasvári ex-polgármestere, Fülöp Erik is.
A legfrissebb hír, amelyről Volner János kedd délelőtt a közösségi oldalán közölt bejegyzést, hogy újabb meghatározó politikusok hagyják ott a nyílt baloldali fordulatot végrehajtott Jobbikot. A kizárt alelnök úgy fogalmazott:

„Lassan el kellene gondolkodnia a Jobbik vezetésének azon, jó-e az irány, vagy továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy az autópályán szembejövők tömegével van probléma.”

Az egyik újabb távozó, Fügedi Richárd, az Ifjúsági Tagozat volt alelnöke, mezőkövesdi képviselő arra hivatkozott, hogy az eszmeiség elhalványult, az általa tisztelt embereket eltávolították és „aki az igazságot kimondja annak betörik a fejét”.