Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Márk

Sötét
Fény

Tegyük meg az első lépést! – Véradókampány indul novemberben

Tegyük meg az első lépést! – Véradókampány indul novemberben

Ez a cikk több, mint 5 éve és 5 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

1988 óta november 27-e a Véradók Napja Magyarországon, ezért novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen váljanak véradóvá. Elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik még sosem adtak vért.

„A vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet ment meg Magyarországon. Kiemelt célunk, hogy minél többen véradóvá váljanak, hiszen a vér csak véradással pótolható, szükségünk van egymás segítségére” – áll az OVSZ közleményében.

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2018. novemberében kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen éljenek a segítségnyújtás e formájával, minél többen váljanak véradóvá.

Azok között a véradók között, akik november folyamán első alkalommal nyújtják segítő karjukat véradásra, három darab, két éjszakás tartózkodásra szóló wellness-csomag kerül kisorsolásra.

Első véradásra jelentkezhet mindenki, aki betöltötte 18. életévét, de még nincs 60 éves, egészségesnek érzi magát és testsúlya eléri az 50 kg-ot. A véradással kapcsolatos további információk elérhetőek itt.

A legközelebbi véradási helyszínekről itt és itt tájékozódhat! 

 

Továbbiak Életmód kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL