Hajrá lányok! – Vári Attilát kérdeztük a mai női válogatott meccs előtt – videó

Jó kezekben van az Egri Vízilabda Klub az új vezető, háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoli irányítása alatt – tudtuk meg Vári Attilától, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új elnökétől, aki kedden, a magyar női csapat Franciaországgal szembeni Világliga-selejtezőjére érkezett városunkba. Kíváncsiak voltunk még arra is, hogy hogy érzi magát az új munkakörben, a helyszínen készült videós összefoglalónkból kiderül ez is!

Hosszú idő után ismét az egri Bitskey Aladár Uszoda ad otthont a magyar válogatott egyik mérkőzésének. Egészen pontosan a női nemzeti együttes Világliga-selejtezőjéről van szó, amely egyúttal kvalifikációt jelent az Európa Kupára is.

A jelenlegi válogatottból rögtön két kiváló játékos született, és nevelkedett Egerben, akik közül most ketten Franciaország ellen így saját otthonukban ugorhatnak medencébe. A ZF-Eger pólósa, a válogatott egyik alapembere, Szilágyi Dorottya mellett Vályi Vanda, aki ugyan már évek óta a Dunaújváros alakulatát erősíti, de két testvéréhez hasonlóan, a Bárány-uszodában kezdte el tanulni a sportág alapjait.

Természetesen, hogyha a keret többi tagját nézzük, szintén találunk még olyan személyeket, akiknek korábbi pályafutásuk során igazán fontos állomást jelentett Eger, és a Bitskey-uszoda. A kapus Gangl Edina például kettő, míg Keszthelyi Rita egy bajnoki címet nyert sárga-kék színben, ráadásul pontosan ebben az uszodában, ahol mellesleg a BVSC remek bekkje, Máté Zsuzsanna is pólózott már hazai játékosként. Arról már nem is beszélve, hogy a szövetség-kapitány, Bíró Attila is egri.

Az összecsapás 18.30-kor kezdődik, és mivel a válogatott meccsen sem helyjegyek vannak, a jobb ülésekért korán kell érkezni!

Mindent bele lányok!

Fotó: egrivizilabda.hu