Ma van a Nemzetközi Férfinap!

A Nemzetközi Férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ENSZ támogatással. Míg a férfiak virágokkal és csokoládéval halmozzák el a nőket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott róla, hogy létezik férfiak napja is, november 19-én.

A nemzetközi férfinap egyébként a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

A férfinap alkalom arra, hogy megünnepeljük a férfiak által elért eredményeket, elismerjük az áldozatot, amelyet férfiként, apaként, férjként hoznak a családban, és naponta a munkahelyükön, a közösségekben.

Kedves Hölgyek! Ezen a napon nyugodtan meglephetitek párotokat/apukátokat/testvéreteket/fiatokat sőt akár férfi kollégátokat egy kis sörrel figyelmességgel! 

Fotók: 74nullanulla.hu