Farkasfalka a Bükkben

Múlt szombaton fotózták le  a farkasokat a Bükkben, hetet láttak, ötöt sikerült lencsevégre kapni. A Bükki Nemzeti Park szakemberei még az év elején jelzték, nyárra farkaskölykök népesítik be az erdőt. Őket láthatta Pósa Tamás. 

Napfelkelte előtt már az erdőt járta Pósa Tamás néhány nappal ezelőtt, és olyanszerencséje volt, hogy láthatott egy népes farkascsaládot. Öt állatról fényképeket is készített, ezeket az egyik barátja tette közzé a közösségi oldalán – adta hírül a 24.hu.

Tamás körülbelül tőle 45-50 méteres távolságban lett figyelmes a farkasfalkára, a felvételeken ez a nagylátószögű objektív miatt tűnik többnek. Hosszú percekig figyelte őket, teljesen nyugodtan viselkedtek, még játszottak is.

Hogy farkasok vannak a Bükkben nem meglepő: a Bükki Nemzeti Park területén felszerelt kameracsapda tavaly decemberben öt farkasról rögzített képet. A nemzeti park szakemberei az idei év elején pedig elmondták, hogy az állatok viselkedéséből arra következtetnek, nyárra farkaskölykök népesítik be az erdőt. Ezeket a farkasokat láthatta Tamás.