Fél millió forintot adományoztak az egri kórháznak – videó

Az Eger Sikeréért Egyesület ötszázezer forinttal segítette a Markhot Ferenc Kórház újszülött osztályát. A nagyvonalú felajánlás a szervezet Amerikai Egyesült Államokban élő tagjától, az egri születésű Tóth Lindától érkezett.

Az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, Honfi Gábor és a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója, dr. Vácity József szerdán, a kórház főigazgatósági tanácstermében írta alá azt a támogatói szerződést, mely 500 ezer forinttal segíti az intézmény újszülött osztályát.

Kovácsné Pálos Rita, az Újszülött osztály főnővére, Gay Krisztina, az ESE alelnöke, Honfi Gábor, az ESE elnöke, Dr. Vácity József, a kórház főigazgatója és Kovács Cs. Tamás, az Eger Sikeréért Egyesület tagja (b-j) – Fotó: EgerHírek/ Molnár Tibor

Az adományozó Egerben élő családtagjai keresték meg Kovács Cs. Tamást, az Eger Sikeréért Egyesület tagját, hogy segítségével eljuttathassák felajánlásukat a szervezetnek és azon keresztül a kórháznak.

Kovácsné Pálos Rita főnővér elmondta, az összeget egy hordozható Neopuff lélegeztető készülékre és két laringoszkóp készletre fordítják majd, ami a szabad légút biztosításához szükséges. Emellett EKG készülékhez kiegészítő eszközt is beszereznek.
Fotó: EgerHírek/ Molnár Tibor