Lőverseny a tartalékosokkal

Mikulás Kupára várta a lövészet iránt érdeklődőket, a társ fegyveres testületek tagjait, közintézmények munkatársait, valamint az iskolásokat a 15. Mikulás Kupán a Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete szombaton.

A hagyományos, év végi játékos lőversenyen volt kispuska és légpuska lövészet, paintball, íjászat és csatacsillag dobás. Évről-évre egyre többen vesznek részt a rendezvényen.

Visszatérő vendég a Bundeswehr Tartalékos Szövetség Unterfranken Megyei Szervezete. A német vendégek már 12 éve járnak a Mikulás kupára a kapcsolat erősítéséért, ahol ők is kipróbálták a versenyszámokat.   Ezen kívül még két alkalommal szoktak hazánkba látogatni, a doni emlékmenetre és a családi sportnapra.

15 éve azzal a céllal indították el a kupát, hogy a társszerveket egy játékos versenyre invitálja, mára ez már túlnőtte magát – mondta Munkácsi Sándor tartalékos ezredes, a  MATASZ Heves Megyei Szervezetének elnöke. Hozzátett itt már nemcsak a sport számít, hanem a jótékonykodás is, a német társszerv minden éveben egy megrakott kamionnal érkezik megyénkbe.

 

A kupán ott volt a szervezet hagyományőrző csoportja, akik első és második világháborús már hatástalanított fegyvereket, gránátokat és egyéb, a fronton használt eszközöket mutattak be.