Köztünk ragyognak ‘Eger Csillagai’ – videó

Advent első vasárnapján, az ünnepélyes gyertyagyújtást követően kihirdették az Egri Lokálpatrióta Egylet által 12. alkalommal meghirdetett Eger Csillaga-szavazás nyerteseit vasárnap este, a Hotel Eger & Parkban.

A díjátadón 15 jelölt közül öten vehettek át Eger Csillaga-díjat. A gazdasági társaságok kategóriában a ZF Hungária Kft-t, az intézmények közül az Egri Lenkey János Általános Iskolát díjazták, a szervezeteknél pedig a Csillagszeműek Egri Tagozata részesült elismerésben. A magánszemélyek közül Rohlicsek István vállalkozó nyert, legvégül a fiatalok kategóriájában Novák Blanka egyetemista, kutató vehette át az Eger Csillaga-díjat.

Rohlicsek István a “Lángoskirály”, Novák Blanka fiatal kutató, Őszi Csilla a ZF Hungária Kft. ügyvezetője, Panyik Henriette, a Csillagszeműek Egri Tagozatának vezetője és Bíró Csaba az Egri Lenkey János Általános Iskola igazgatója (b-j) – Fotó: Nemes Róbert

A szavazatokat elektronikus úton, a Lokálpatrióta Egylet hivatalos honlapján lehetett leadni két héten át, aki pedig a papír alapú szavazást preferálta, az a Tourinform belvárosi irodájában tölthette ki a kérdőívet. Egy ember mindkét forma esetében csak egy voksot adhatott le, azonban nem csak a megyeszékhelyen élők vehettek részt a szavazáson.

Habis László – Fotó: Nemes Róbert

Az Egri Lokálpatrióta Egylet szervezésében évente öt kategóriában adják át az Eger Csillaga-díjakat. A gálán az egybegyűlteket Habis László polgármester, az egylet elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte,

Sok minden meghatározza a mi városunk életét és a helyi életminőséget, ám talán nem túlzás, hogy leginkább a helyi civil szervezetek, intézmények és vállalkozások viszik előre a települést, ők is adnak igazán erőt Egernek.”

Hozzátette: idén is igaz, mint minden évben, hogy valamennyi jelölt évek óta képviseli a legfontosabb civil és emberi értékeket, s így tevékenykedik közöttünk, értünk, Eger előre haladásáért.

Képgalériánk az eseményről Nemes Róbert fotóival: