Maci akció: idén hordozható ultrahang készülékre gyűjtenek

A Round Table Hungary 3-as, Egri asztala idén is jótékonysági akciót szervez. A 15. alkalommal megszervezett Maci Akció támogatottja ebben az évben a Markhot Ferenc Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó osztálya. Ezúttal egy hordozható ultrahang készülék beszerzését szeretnék megvalósítani, amivel jelentősen lehetne rövidíteni azon betegek vizsgálati és ellátási idejét, akik sokszor súlyos állapotban érkeznek az osztályra.

Fotó: Maci Akció Facebook oldala

Idén hét helyszínen várják az adományokat

Tegnaptól egészen december 16-ig tart az akció, mellyel 1,4 millió forintot szeretnének összegyűjteni, a hordozható ultrahang készülék megvásárlásához. December 13. és 16. között az Agria Parkban és a Tesco Hipermarket üzletsorán fogadják az adományokat, december 7. és 16. között pedig a belvárosban a Depressoban, a Manooka Kávézóban, a Széchenyi úti Update üzletben, a Tinódi úti Barber Shopban és a Mátyás király úton, a Promtherm Agria üzletében.

Minden helyszínen kihelyeztek egy adománydobozt, ebbe lehet beletenni a felajánlott összeget, cserébe pedig egy macit adnak ajándékba a jótékonykodóknak, de van olyan üzlet, ahol egyéb meglepetéssel is készülnek.