Íme a 20. század legtöbbet hallgatott dala – videó

1,6 milliárdszor játszották le a 20. század legtöbbet streamelt dalát – közölte hétfőn a Universal Music Group zenei kiadó. Na de hogy melyik dal ért el ekkora átütő sikert? Mutatjuk:

A 20. század leghallgatottabb dala lett a Bohemian Rhapsody

– írja a Reuters. A Queen klasszikusa a Universal Music Group adatai szerint a nemrég megjelent film hatására az 1975-ös dal és a hozzá tartozó videóklip elérte a több mint 1,6 milliárdos lejátszást, ezzel olyan dalokat előzött meg, mint a Smells Like Teen Spirit a Nirvanától vagy a Sweet Child O’Mine a Guns N’ Rosestól.

A Reuters emlékeztet, hogy amikor a Queen előállt a dallal, senki nem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz. A zeneszám hatperces hossza és a szöveg akkoriban sok menedzsert megingatott, de az együttes kitartott.

A Universal szerint a nemrégiben megjelent film lendítette fel újra a Bohemian Rhapsody hallgatottságát. Az azonos című mű a Queen frontembere, Freddie Mercury életét dolgozza fel, a főszerepben Rami Malekkel. Öt héttel a megjelenése után a mozi immár minden idők legnagyobb bevételt produkáló zenés életrajzi filmje, amelyre világszerte 600 millió dollár (170 milliárd forint) értékben váltottak jegyet.

Fotó: SkyNews