Gyertyafényes ünnepi Gajdos koncert

A Gajdos zenekar mellett a Farkas Ferenc Zeneiskola népzene tanszakos növendékei és Szerényi Béla és Ifj. Szerényi Béla is fellépnek december 15-én a Forrásban.

A Gajdos Zenekar a Népművészet Ifjú Mestere, Pro Agria és Heves Megyei Príma díjas együttes.

Tagjai: Szabó Adrien (hegedű, ének), Kerekes –Polgár Lilla (ének), Lajti Ákos (brácsa), Lajti Gergely (cimbalom), Okos Tibor (fúvósok, pengetősök, brácsa), Okos Gergely (dobok), Pálházi Bence (hegedű), Vörös Dániel (nagybőgő)

A Gajdos Zenekar a magyar népzene szépségét és örökös értékét hirdeti. Céljuk, hogy megmutassák: a hitelesen megszólaló magyar népzene a 21. században is megtartotta friss, lendületes aktualitását, és az új kor zenei ízlésének is könnyedén megfeleltethető.

Az együttes tagjai sokoldalú muzsikusok, így a magyar nyelvterület minden vidékének muzsikáját hitelesen tudják tolmácsolni. Koncertjeiken az autentikus népzenei hangzás mellett megszólalnak a „világzene” kategóriájába sorolt feldolgozások is. Ezekben a klasszikus zenei elemek, a könnyűzenéből kölcsönzött zenei megoldások és a hiteles népzenei hangzás alkotnak különleges egységet, mely eredményezi a Gajdos Zenekarra jellemző egyedi hangzást.

Belépő: 600 Ft

Jegyek kaphatók: EKMK Forrás jegypénztárában, www.jegy.hu

Forrás és kép: Facebook esemény