Lépjen kapcsolatba velünk
Mai névnap

Auguszta

Sötét
Fény

Megélni az ünnepet – családi körben

Megélni az ünnepet – családi körben

A családi kör az első és legfőbb – ez derül ki eheti körkérdésünkből. Legyen szó településvezetésről, egri borról vagy a vízilabdáról, nem könnyű, de nem is lehetetlen megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között. 

Ez a cikk több, mint 5 éve és 3 hónapja frissült utoljára, ezért egyes tartalmi elemei elévülhettek.

A családi kör az első és legfőbb – ez derül ki eheti körkérdésünkből. Legyen szó településvezetésről, egri borról vagy a vízilabdáról, nem könnyű, de nem is lehetetlen megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között. 

Szabóné Balla Marianna
polgármester, Szarvaskő

Szeretnénk távol tölteni a karácsonyt, a két ünnep között legalábbis. A karácsony tehát terveim szerint utazással fog telni, édesanyámhoz megyünk Erdélybe. Ám egyelőre alig merek álmodni erről. Úgy néz ki, hogy sikerül jövő héten a közbeszerzést kiírni, ám ha azzal kapcsolatosan esetleg valami feladat adódik, akkor az engem megakadályoz abban, hogy elutazzam. Első a kötelesség – húzza alá a polgármester asszony. Az otthoni karácsonyi készülődést firtató kérdésre elmondja: az a jövő hét feladata, de kell, hogy jusson idő erre is. – Hogy pontosan mire jut idő, az jövő héten kiderül. Hatalmas hajrán vagyunk túl, ami pályázati elszámolni való volt az hétfőn befejeződik, ami pályázati benyújtandó volt, azt ezen a héten lezártuk. Most megálljt parancsoltam magamnak és elvileg keddtől leállunk, így bele kell férjen a karácsonyi készülődés és az, hogy Egerbe is bejussak, mert eddig még arra sem volt időm.

Dr. Lőrincz György
az Egri Borút Egyesület elnöke,
az Egri Borműhely Egyesület alapítótagja,
borász, St. Andrea Pincészet

Nagy  izgatottsággal várjuk a karácsonyt, hiszen az Üdvözítő érkezik hozzánk és ennek megfelelően családi kör és templomi közösség, ami számunkra az ünnep helyszíne – ad választ Lőrincz György. Addig is igyekszünk odafigyelten, kellő bűnbánattal készülni erre a nagy ünnepre, majd utána a rokonok látogatását várjuk szeretettel, testvéreim, nagyszülők jönnek hozzánk.
Nagy ünneplésre készülünk, addig viszont kicsit önmegtartóztatóbb a hozzáállás – fogalmazott Lőrincz György.

 

Biros Péter
Vezetőedző – női szakágvezető, Egri Vízilabda Klub
olimpiai bajnok, világbajnok pólós

A karácsonyt otthon szoktuk tölteni, családi körben. Két fiam van, 14 éves a nagyobbik, és hamarosan 12 éves a kisebbik, velük ünneplünk. Másnap feleségem szüleihez megyünk, vagy az én anyukámhoz, testvéremhez. Első sorban családi körben ünneplünk, de a pihenés így az év végén aktív: találkozunk a barátokkal, megiszunk egy kis forralt bor, pálinkát, ki, mit szeret, kicsit beszélgetünk, ilyenkor nem kell dolgozni és több időnk van egymásra. Így szokott telni az ünnep – sorolta Biros Péter, akiről az is kiderült, kiveszi a részét a karácsonyi készülődésből, a fenyőfa ünnepi díszbe öltöztetése sem áll tőle távol.

Borítókép: Pixabay/monicore

Továbbiak Közélet kategóriában

Legfrissebbek

Szavazás

Ön mit szól ahhoz, hogy az egykori Ifi ház, ma Kepes Központ újra kinyitotta kapuit a fiatalok előtt?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
adatforrás:

Legtöbbet olvasott

#hashtag-ek

FEL