A Bátrak Ligája a fiatalok fizikai és szellemi próbatétele

A Bátrak Ligája elnevezésű sport- és ügyességi verseny a sportszerű, tisztességes küzdelemről és a csapatjátékról, egymás segítéséről szól – jelentette ki a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a kezdeményezésről tartott hétfői sajtótájékoztatón, Egerben.

Fotó: Nemes Róbert

Simicskó István kiemelte: a Bátrak Ligája próbára teszi az általános iskolás fiatalok fizikai és szellemi felkészültségét, erősíti bennük a közösségi érzést és a csapatban történő problémamegoldás képességét.

Mint minden sporttevékenység, e kezdeményezés is fontos szerepet tölt be a diákok nevelésében, elsősorban összetartásra és tisztességes küzdelemre tanítja őket.”

– tette hozzá. Jelezte: a Bátrak Ligájával a Honvédelmi Sportszövetség hozzá akar járulni ahhoz, hogy ne csak sportszerető, hanem sportoló és sportszerű nemzet is legyen a magyar.

Fotó: Nemes Róbert

Simicskó István elmondta, az eddigi három helyszín – Pécs, Újfehértó és Újbuda – után a program most egy „bátor városba”, Egerbe érkezett, ahol Szarvasról, Sárospatakról, Balassagyarmatról és a házigazda megyeszékhelyről összesen 13 iskola tanulói mérik össze erejüket, ügyességüket egyebek mellett lézeres lövészetben, futásban és akadálypályákon.

A részt vevő oktatási intézményeket egyenként 500 ezer forintos sportszercsomaggal jutalmazzák – emelte ki Simicskó István, kitérve arra is: terveik szerint a kezdeményezés eljut majd az ország minden részébe és idővel akár határainkon túlra is.

Fotó: Nemes Róbert

Habis László, Eger polgármestere a tájékoztatón arról beszélt: a több száz millió forint tao-támogatásból az elmúlt években megújult városi sportközpont sok sportág és sportesemény befogadására alkalmas, így a Bátrak Ligájának is méltó helyszíne.

A helyiek sportszeretetét és az önkormányzat sport iránti elkötelezettségét jelzi az is, hogy nemrégiben adták át a mintegy kétmilliárd forintból szinte teljesen újjáépített Bárány István Sportuszodát.”

– mondta.

A polgármester hangsúlyozta: Egerben a Honvédelmi Sportszövetség képviselői és a Bátrak Ligájának szervezői egyaránt otthon érezhetik magukat, hiszen „itt mindig fontos volt a lokálpatriotizmus és a hazaszeretet”.

Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert
Fotó: Nemes Róbert

 

Forrás: MTI