Hagyd a dagadt ruhát másra! – azaz gazdálkodj okosan az idővel anya

Profi időgazdálkodóvá válhatnak az édesanyák – az Imami Egyesület az országban 6 helyszínen ingyenes időgazdálkodási tréninggel segíti az édesanyákat a munka és a családi élet összehangolásában, melyre 2019. január 14-ig lehet jelentkezni.

Eger nincs a listán, de Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen, Pécs, Kaposvár igen, ezen a hat helyszínen lesz tréning, melynek résztvevői gyakorlati segítséget kapnak a munkahelyi feladataik és a velük szemben támasztott magánéleti elvárások összeegyeztetéséhez, szülőkre szabott időgazdálkodási technikák megismerésével.

Hogy mennyire szükséges ez, azt jól mutatja az egyesület 2016-os felmérése, miszerint a válaszadó közel 1,5 ezer szülő 77%-a számolt be arról, hogy problémát jelent számára az állandó időhiány, a különböző szerepek összehangolása. Sokan érzik úgy, hogy az állandóan rohanás és kapkodás mellett 48 óra is kevés lenne a feladatok elvégzésére, a legfontosabbakra – a családra, a gyerekekre, a társra, hobbira – pedig alig jut idő.

 

Ezért az ingyenes tréning. A képzések megtartására a női időgazdálkodás neves szakértőjét, Vidi Rita gondolkodásmód tanácsadót és motivációs trénert kérték fel, akinek “Hagyd a dagadt ruhát másra!” címmel jelent meg könyve a női időgazdálkodásról.

Vidi Rita tanácsai az ünnepek előtti nagy rohamra

  • Legyen lista mindenről – hová kell menni, mikor kell menni, mit kell venni, mit kell vinni, így nem marad ki semmi.
  • Ha valami mégis kimarad és az utolsó pillanatban kell rohanni, legyen összekötve egy kávézással, sétával a karácsonyi vásárban, hogy legyen egy kis extra hangulata.
  • A házimunka mindenkit megvár. Nyugalom, senki nem fogja észrevenni a porcicákat a sarokban.
  • Sokan akarják az ünnepek alatt kipihenni magukat, de ha már előtte is sikerül időben lefeküdni és eleget aludni, akkor több minőségi időt tudunk eltölteni a szeretteinkkel.

Az ingyenes képzésekre 2019. január 14-ig lehet jelentkezni ezen a linken. A képzések az Imami Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósulnak meg.