Nincsenek itt már farsangi hajnalok – versekkel emlékezünk Ady Endrére

2019-ben Ady Endre halálnak 100. évfordulója előtt tisztelegve az Egri Kulturális és Művészeti Központ méltó módon kíván megemlékezni a költőről – mégpedig a költő verseivel: s ha 100 év, akkor 100 vers.

Január 27. – november 22.
ADY ENDRE EMLÉKÉV 100 ÉV 100 VERS

Az egész éves rendezvénysorozatot keretében minden kiemelt rendezvényen elhangzik egy Ady vers – legyen az zenei, ismeretterjesztő, irodalmi, fesztivál, színházi és képzőművészeti rendezvény.  (100 vers) Előadók: az egri középiskolák és az egyetem diákjai, illetve a Gárdonyi Géza Színház színművészei. (Aki szeretne szavalóként részt venni a programban, jelentkezhet az elérhetőségek és a választott vers megadásával az alábbi e-mail címen: [email protected])

Meghívott előadások, tudományos előadássorozat, különleges kortárs zenével komponált irodalmi estek, a fiatalokkal szervezett slampoetry, meglepő flashmobok, ismeretterjesztő előadás keretében feldolgozott életrajzi témák szerepelnek az éves programban.

Nyitó rendezvény január 27. vasárnap 16 óra “Nincsenek itt már farsangi hajnalok” Helyszín: Depresszó Kávéház és Étterem

A belvárosi kávéházban egri művészek közreműködésével, gyönyörű Ady versek tolmácsolásával indul az emlékév. Előadják: Tóth Levente és Nagy Barbara a Gárdonyi Géza Színház színművészei.

Asztalfoglalás: Depresszó Kávéház és Étterem (Érsek utca 14.)