Mirkóczki Gyurcsánnyal is összefog

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint a legsötétebb balliberális kormányzatok alatt is sokkal jobb volt Magyarországon, mint ma. A Jobbik egri elnökének ismét sikerült hűen demonstrálnia, hogyan is kell szembeköpni egykori támogatóit.

Mirkóczki Ádám – fotó: Tv Eger / archív

Mirkóczki Ádám a Magyar Narancsnak adott interjújában azt mondta, ha elvonatkoztatunk a 2006-os rendőri brutalitástól, akkor

még a legsötétebb Medgyes­sy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van.”

Ha még emlékszik bárki is, a Jobbik elvileg azoknak a kormányoknak “hála” született meg, amelyeket most Mirkóczki menteget. Ráadásul az interjú későbbi részében arról beszél, hogy a Jobbiknak néhány körzetben vissza kellett volna lépnie a baloldali ellenzék javára áprilisban.

Még érdekesebb az a kijelentés, ahogy Mirkóczki elvonatkoztatna a 2006-os rendőrterrortól.

Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a Kádár-rendszer tulajdonképpen jó volt, csak el kell vonatkoztatni attól, hogy ő vezényelte a megtorlásokat az 1956-os szabadságharc után, később pedig eladósította az országot egy rakás hitellel.

Mutatnánk azért néhány képet és egy videót arról, hogy Mirkóczki mitől is akar elvonatkoztatni. Idézzük fel együtt a 2006-ban történt rendőri brutalitást. Ne feledjük, hogy számos olyan embert ért hasonló támadás, aki akkoriban jobbikos volt.

Rendőrök azonosító nélkül, viperával – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A rendőri erőszaknak áldozatául esett Révész Máriusz 2006-ban. A Fidesz országgyűlési képviselőjének fejsérülései voltak, a lapockája is eltört, szemtanúk szerint a rendőrök a földön fekve is rugdalták. – Fotó: blikk.hu

 

Forrás: 888.hu