Férfi kézilabda: hazahozták a korosztály nagy tehetségét, Schmid Egerben folytatja

A DVTK-Eger együttesében folytatja pályafutását a magyar férfi junior válogatott korábbi kulcsembere. A veszprémi nevelésű játékos a belső posztok bármelyikén képes jó teljesítményre.

Külföldről csábították haza a fiatal, tehetséges játékost, Schmid Pétertől azt várják, segítse a csapat eredményességét – írja a handballeger.hu.

– Nem először tettünk kísérletet a korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartott játékos leigazolására, ám másfél évvel ezelőtt még az egri pálya helyett a légióskodás mellett döntött. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy újabb fiatal magyar pallérozódhat a szárnyaink alatt, aki nem mellesleg tökéletesen beleillik a klub filozófiájába – avatott be a részletekbe a DVTK-Eger szakmai igazgatója, Szabó Péter.

Középen Schmid Péter irányító, átlövő, a DVTK-Eger újonnan igazolt játékosa (Fotó: Lénárt Márton)

A 22 esztendős Schmid Péter 2015 februárjában az Orosháza elleni mérkőzésen mutatkozott be az MKB-MVM Veszprém NB I-es felnőttcsapatában. Az élvonalban három szezon alatt nyolc mérkőzésen jutott szóhoz, majd 2017 nyarán a svájci TV Birsfelden egy év elteltével pedig a HS Biel csapatához igazolt. A svájci másodosztályban negyven mérkőzésen szerepelt. Végigjárta a különböző korosztályos válogatottakat. Tagja volt a 2014-ben Európa-bajnoki ezüstérmes magyar ifjúsági-válogatottnak, 2017-ben a nemzeti csapat tagjaként ötödik helyen zárt az algériai junior világbajnokságon.

A DVTK-Eger vezetőedzője, Tóth Edmond szerint kiváló mentalitású játékossal bővült a keret, Schmid sokoldalú, kreatív kézilabdázó, aki a belső posztok bármelyikén képes jól teljesíteni, s védekezésben is jól hasznosítható.