Bor és piac: a sikerek éve a Tóth Ferenc Pincészetnél

Úgy fogalmaz a szakportál, hogy extra év volt a tavalyi a Tóth Ferenc Pincészet életében. Nem csak azért, mert 2018-ban ünnepelték a pincészet alapításának 35. évfordulóját, hanem azért is, mert rendre komoly elismerésben részesült a munkájuk.

Tóth Ferenc 1983-ban vásárolhatta meg az első 6 hektáros területét az egri Áfrika dűlőben, vagyis pontosan 35 évvel ezelőtt. Így aztán 2018-ban volt ok az ünneplésre. Az alkalomra a rendkívüli adottságokkal rendelkező 2013-as Kékfrankos Superiorukat a címkén a birtokalapító Tóth Ferenc portréjával és a 35-ös számmal palackozták le, valamint Pünkösdi Nyitott Pince akciót hirdettek, az invitálást százon felüli látogató fogadta el.

Ősszel kiderült, hogy a pincészet lett a Bor és Piac szerkesztősége által alapított Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díj első helyezettje középbirtok kategóriában. Végezetül 2016-os Egri Leányka Superior borukkal a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyertese is a Tóth Ferenc Pincészet lett.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Bővebben a nem mindennapi esztendőről, sikerekről, és a különleges bor-csokoládé párosításokróla Bor és piac portálon, ide kattintva lehet olvasni.