Egy hely, ahová érdemes (újra) ellátogatni – bakancslistán a St. Andrea Borászat

Az ország legjobb borászatai munkájába pillanthatott bele a gastroturismo.hu portál. A rangsorolás nem ment, talán nem is mindig érdemes, helyette összeállítottak egy borászati ajánlót, felsorolva tíz olyan helyet, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni. Köztük van a St. Andrea is.

Tizenöt. “Ennyi év kellett nekem ahhoz, hogy megértsem mily nagy erény a türelem!” Lőrincz György szavai foglalják össze a másfél évtizedes múltra visszatekintő St. Andrea Borászat sokszor küzdelmes történetét, hívják fel figyelmünket a tanulás és türelem fontosságára – kezdi a borászat bemutatását a gastroturismo.hu. Hozzáteszik, hogy az négy település kilenc dűlőjében művelnek szőlőt, és a Bükk-hegység által meghatározott klimatikus adottságok, a vulkanikus talaj, illetve a termelt szőlőfajták sokszínűsége olyan házasításokra ad lehetőséget számukra, amely egyedülálló karakterrel ruházza fel boraikat.

– Kifejező és egyedi ízű tételeik életünk részeivé lettek, velük együtt pedig a hitvallásuk is. A másik ember iránti tisztelet, az igazmondás, a becsületesség és a munkában való helytállás alapértékeket nemcsak Lőrincz György kapta útravalóul, de mindazok is, akik boraikon keresztül közelebb kerültek hozzájuk – zárul a bemutatás.

Bővebben az egerszalóki borászatról és a többi kilenc bakancslistás pincészetről ide kattintva.