Teljesen széthullik a Jobbik – Lemondott a gazdasági igazgató is

A Jobbik egyik fontos tisztségét betöltő Schön Péter úgy döntött, nem folytatja – írja a Népszava.hu. A portál úgy értesült, az új gazdasági igazgató Schön Péter egyik közeli munkatársa lett, az illető nevét a Jobbik később hozza nyilvánosságra.
Schön Péter – fotó: MTI

“Teljes mértékben a saját elhatározásáról van szó. Magánéleti okok miatt mondott le, kevesebb elfoglaltsággal járó munkát szeretne vállalni” – ezzel magyarázta Mirkóczki Ádám, a Jobbik kommunikációs igazgatója, hogy az év elejétől már nem Schön Péter a párt gazdasági igazgatója.

Mirkóczki nyilatkozata alapján a gazdasági igazgató távozásának nincs köze

az Állami Számvevőszék által kiszabott korábbi büntetéshez, sem a párt anyagi helyzetéhez vagy választási szerepléséhez.

Életrajza szerint Schön Péter 1977-ben született Budapesten. 2004 óta tagja a Jobbiknak. Nevéhez fűződik egyebek mellett a jobbik.hu vagy például a magyargarda.hu honlap létrehozása. A Magyar Gárda Egyesület alapító tagja volt, 2010-ben parlamenti mandátumot is szerzett. Az új gazdasági igazgató Schön Péter egyik közeli munkatársa lett, az illető nevét a Jobbik később hozza nyilvánosságra.

Tavaly decemberben Staudt Gábor, a Jobbik parlamenti képviselője meglepő módon szintén „nyomós magánéleti indokokra” hivatkozva vált meg mandátumától.

Címlapfotó: pestisracok.hu