Civilek Napja Egerben

Idén február 1-jén 22. alkalommal ünneplik a Civilek Napját, melynek keretében délben egy élőláncot indítanak a Dobó tértől a Katona téri adománydobozig, egyesével átadva az abba szánt tartós élelmiszert. Ez szimbolizálja a civil szervezetek sokszínűségét és összefogásának erejét egy jó ügy érdekében.

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg a Civilek Napjának. Ez az esemény arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét.

Magyarországon több mint 61 ezer civil szervezet munkálkodik, olyan közösségeket alkotva, amelyek polgári kezdeményezésre alakultak. A civil közösségek erősítik nemzetünk összetartozását, ők azok, akik szabadidejükben másokért dolgoznak. Sokrétű tevékenységük kiterjed többek között az idősek és a családok megsegítésére, kulturális, hagyományőrző és sportprogramok szervezésére. A társadalom nagy megbecsüléssel tekint a karitatív tevékenységet is végző civil szervezetekre.

Az esemény nyílt a civil szervezetek és az érdeklődők felé!
Az eseményre az alábbi felületen lehet jelentkezni: