Fejlesztések az Eszterházy Károly Egyetemen (is)

Az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló, 33 felsőoktatási intézményt érintő fejlesztéseket több helyszínen, így Egerben is ismertették.

Az egri Eszterházy Károly Egyetemen január 22-én Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, a rendezvénysorozat célja, hogy bemutassák azokat a felsőoktatási fejlesztéseket, amelyeket a magyar kormány a Széchenyi 2020 program keretében támogat a 2014-2020-as időszakban.

– 33 magyar felsőoktatási intézményben több mint 300 projekt valósul meg 280 milliárd forintot meghaladó hazai és európai uniós fejlesztési források felhasználásával – nyilatkozta az államtitkár. Hozzátette, a magyar felsőoktatásban a fiatalok korszerű tudásra tehetnek szert, s ezzel sikeresen léphetnek a munkaerőpiacra. – Szükséges, hogy megfelelő eszközökkel, infrastruktúrával és kutatásfejlesztési potenciállal bírjanak a magyar felsőoktatás intézmények. Azt szeretnénk, hogy az egyetemekről és a főiskolákról versenyképes tudással kerüljenek ki a hallgatók – nyilatkozta Vitályos Eszter.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében megvalósuló roadshow célja, hogy a diákok a nyílt napokon halljanak a részben már megvalósult, részben folyamatban lévő fejlesztési projektekről.

2019-ben a fejlesztések közül a duális képzésre összpontosítanak, mert szükség van arra, hogy a jövő munkaadói és munkavállalói már tanulmányok idején találkozzanak egymással.

Jelenleg a felsőoktatási képzésben mintegy kétezer duális hallgató vesz részt, több mint százezer diák tanul duális szakképzési rendszerben, a képzésben vállalati partnerként részt vevő cégek száma pedig meghaladja a hétszázat.

Az Eszterházy egyetem duális képzéseiről ide kattintva lehet tájékozódni.