Három autóval erősíti az egri Momentum a hatvani demonstrációt

Forgalomlassító demonstrációt szerveztek csütörtök délutánra a hatvani Robert Bosch útra. Az egri Momentum is igyekezett megtámogatni az eseményt, három autó indult el Egerből délelőtt 11 órakor, hogy csatlakozzon a felvonuló tömeghez. 

Szerettük volna megtudni, mennyien is kíváncsiak városunkban egy ilyen nagyszabású akcióra, ezért mi is kimentünk csütörtök délelőtt az újonnan épülő Lidl parkolójába. Nem volt nehéz felismerni a gyülekező tömeget, Momentumos lila zászló virított a három egymás mellett álló autóból a középsőn.

Keresztes Zoltán egri illetőségű aktivista szívélyesen köszöntött bennünket, nyilvánvaló bizakodással annak tekintetében, hogy jelenlétünkkel majdnem megduplázódik a demonstrálók száma. Kérdésünkre elmondta, hogy bár Egerből nem sok támogató érkezett, Kerecsenden még legalább három autó csatlakozik majd hozzájuk, bár ugye ezt az egészet nem ő szervezte, őt is csak megkérték.

Három. – Fotó: Nemes Róbert

Az Eger Hírek említésére és a fényképezőgép előkerülésének tényére a Momentumos zászló gyorsan eltűnt az autóról és késésben lévén – a hatvani demonstráció délután kettőkor bizony elkezdődik – az egri erősítés elindult 11 óra után nem sokkal.

Értetlenül álltunk a történtek előtt, amikor felcsillant a remény hat Audi képében. Amilyen gyorsan jött, úgy szerte is foszlott azonban, ugyanis jól öltözött menedzserek szálltak ki az autókból, akiktől legalább azt megtudtuk, hogy az új, a réginél másfélszer nagyobb egri Lidl pontosan három hét múlva, február 28-án nyit.

Mindent bele! – Fotó: Nemes Róbert