Nyitrai: több mint 1,2 millió magyar gyerek és fiatal sportol napi szinten

Mégpedig a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően. Erről Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott beszélt szerdán Pécsett.

Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón az intézkedést méltatva úgy fogalmazott: “ez által lesz nemzetünk edzettebb és egészségesebb, így ennek nemzetstratégiai jelentősége van”.

A magyar kormánynak három nagy célja van a sport területén – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. Első pontja, hogy minél több fiatal és gyerek sportoljon. A második, hogy ezt “normális, európai színvonalú és méltó” infrastrukturális körülmények között tehessék. A harmadik célként említette, hogy Magyarország és Budapest lehetőség szerint minél több nagy világversenynek adjon otthont, megmutatva ezzel, hogy a magyar egy sportos nemzet, egyúttal jó szervező is – utalt Nyitrai Zsolt a 2017-es vizes világbajnokság, valamint a cselgáncs-világbajnokság lebonyolítására.

Nyitrai Zsolt azért járt Pécsett, hogy bejelentse, a baranyai megyeszékhely sportéletét koordináló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. 890 millió forintos támogatásban részesül a központi költségvetésből.