Kirúghatják az LMP-t az európai zöldek közül

Kidobhatják az Európai Zöld Pártból az LMP-t, ha a jövőben közösséget vállal a folyamatos náci botrányokba keveredő Jobbikkal. Ezt a hírt a helyi negatív hangulatkeltésért is felelős Egri Ügyek portál tulajdonosa, Ungár Péter által fémjelzett azonnali.hu közölte a minap. Philippe Lamberts az európai zöldek társelnöke kategorikusan kijelentette, hogy nem hisz a Jobbik néppártosodásában és abban kizárólag politikai opportunizmust lát.

Philippe Lamberts, a zöldpárti frakció társelnöke – Fotó: MTI

A képviselő kiemelte:

Nem fogjuk elfogadni egy zöld párt szövetségét sem a szélsőjobboldallal”

A vallon politikus szerint az LMP-ben tudnak róla, hogy a zöld frakció következetesen ellenzi a Jobbikkal való szövetséget, ám „Ha mégis ebbe az irányba indulnak el, akkor elválnak az útjaink” – szögezte le Ungár portáljának. A zöld politikusnak a lap munkatársa felvetette, hogy a Jobbik az utóbbi időben igyekezett középre mozdulni; Lamberts szerint mindez nem más, mint politikai opportunizmus. Azt mondta:

Ha valaki politikai célszerűségből szélsőjobboldali pártot alapít, majd később szintén a politikai célszerűségtől vezérelve észszerűbb álláspontot vesz fel, az egy dolgot jelez: egy opportunista pártot.”

Továbbra is kíváncsian figyeljük a legutóbbi választásokon Egerben és választókörzetében mindössze 1914 szavazatot elért LMP elhatárolódását a Jobbik náci botrányaitól és a Karácsony Gergely-féle szerecsenfürdetéstől, de mind ezidáig nem érkezett hír arról, hogy ilyen lépésre szánná el magát a mikropárt.

Címlapfotó: Ungár Péter – azonnali.hu