Süt a nap, vár a természet!

Ragyogóan napos hétvége  elé nézünk, éled a természet, itt-ott már madárcsicsergést is hallhatunk. Az időjárás előrejelzés szerint az éjszakai fagyok már elkerülnek minket, de persze a hideg völgyekben, északi oldalakon még erre is számíthatunk. Az erdei túrázáshoz tökéletes idő biztos sok embert kicsalogat az erdőbe, ahol jellemzően saras ösvényekre kell készülni.

Lassan eltűnik a tél – Fotó: Daróci Pál

Hétvégén Szilvásváradon menetrend szerint jár a kisvonat, mely kezdő helyszíne lehet egy csodálatos hétvégi kiruccanásnak. A többi kisvonatunkra sem kell más sokat várni, március 15-én újra indulnak a pöfögők Felsőtárkányban és a Mátravasúton is.

Februárban lezárulnak az aktuális vadászati szezon társasvadászatai. Azonban felhívják az erdőjárók figyelmét, hogy vadászati tevékenység a tavaszi és nyári hónapokban is folyik egyéni vadászatok formájában.

Ne piszkáld! – Fotó: Kovács Máté

Fakitermelés

Az éves tervezett fakitermelések jó ütemben haladnak. Jelentős fakészletek találhatók az erdőn, melynek szállítása folyamatos. Az Egererdő Zrt. munkatársai kérik az erdőlátogatókat, hogy kerüljék a balesetveszélyes szituációkat (ne másszanak rá az erdőben készletezett faanyagra és legyenek tekintettel az erdei utak megnövekedett tehergépjármű forgalomára.)

Utazás 2019

Az erdőgazdaságok nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt az Utazás 2019-es kiállításra. Aki az erdei szálláshelyek, erdei kisvasutak vagy más erdészeti programok iránt érdeklődik, személyes találkozhat velünk az A pavilonban!