Nincs megállás! A jó idő beköszöntével folytatódik Eger úthálózatának felújítása

Hétfőn reggel a beharangozottaknak megfelelően megjelentek az első munkások a Bródy Sándor utcában és ezzel kezdetét vette az egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési program második üteme, melyet a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósít meg.

Hétfő reggel elkezdték a Bródy Sándor utca felújítását is.

Mint arról Habis László polgármester úr az FM 7 reggeli adásában beszámolt, március első napjaiban elindulhat a Sas út teljeskörű, faltól-falig történő, régóta várt rekonstrukciója is. A város első embere aláhúzta: a kivitelezés idején a Sas út nem lesz teljesen lezárva, viszont jelentős forgalmi terhelésre kell felkészülni a Csákó városrész mellékútjain, a Mátyás király út egyes szakaszain, illetve a Kertész és Mocsáry utcákban, amivel kapcsolatban kéri a lakók szíves türelmét és megértését.

A kivitelezés első ütemében a forgalom egy sávon haladhat majd a Mátyás király út felől, a Kistályai út irányába. Mint elhangzott: a Sas úton az árok befedésével megépül egy teljesen új kerékpárút, és az útburkolat cseréje mellett megújulnak a járdák és a közművek is.

Habis László kiemelte továbbá, hogy a felújítások mellett – az autósok észrevételeit is felhasználva – megtörténik a malomnál lévő vadonatúj jelzőlámpák finomhangolása, ezzel is javítva az arra közlekedők komfortérzetét.